Renoise – En moderne tracker

State of the art tracker

Arvtageren til NoiseTrekker, FastTracker og de andre trackerene i Commodore Amiga eraen er helt klart Renoise. Hvis du tar en titt på siden deres «Who we are» så vil du se navn som: Eduard Müller [taktik], Zvonko Tesic [phazze], Paul Rogalinski [pulsar], Martin Alnæs [martinal], Simon Finne [simon], Lucio Asnaghi [kRAkEn/gORe], Erik Jälevik [sharevari] and Kieran Foster [dblue]. Jeg ser vi har et par nordmenn også her. Men det mest interessante med listen er å se at demoscenen, dvs. demogruppene som står i [], er høyst i live ennå.

Renoise lages av ildsjeler og et stort (ifølge dem selv) community som backer dem opp.

En fullverdig DAW

Renoise har det meste. Det er en DAW (Digital Audio Workstation) hvor du kan programmere inn hver tone og manipulere dem med effects koder. Du kan også spille inn «live» med midi-instrumenter, soft-synther og audio spor, dvs. mikrofoner og instrumenter. Programmet aksepterer både VST og AU, og du kan kjøre Renoise i ReWire med både Logic Pro X og Ableton Live om du ønsker det. I tillegg til alt dette har Renoise sin egen sampler og du kan lage egne instrumenter med den innebygde sampleren.

Applikasjonen er så liten (200MB ca.) i motsetning til Logic Pro X (som er på min maskin 1,53GB ca.) så her har du et program som starter veldig raskt opp. Renoise har mindre latency enn Logic Pro X og derfor responderer bedre, og siden du kan kjøre VST og AU plugins, kan da mikse og mastre nesten på samme nivå som de beste DAW-ene der ute.

Hvis du ikke har prøvd Renoise ennå, gi det en sjans. <3

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Personvernerklæring.
I Accept
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Personvernerklæring.
I Accept