fbpx
Musikk2018-12-23T03:09:26+00:00

MUSIKK

Setter stemning

…og med korrekt stemning treffer budskapet
både hodet og hjertet.

Mange kjøper varer og tjenester basert på emosjonell spontanitet, for deretter å rasjonalisere kjøpet etterpå. Og så og si ingen kjøper noe fra et merke eller forhandler som de ikke har en emosjonell link til.

Emosjoner er viktige for å overbringe budskapet ditt, og musikk er et av de virkemidlene som kjappest gjør jobben, nemlig å forsterke et budskap og gi det en emosjonell karakter.

Det finnes en del musikk ute på lignende nettsider som Premium Beat eller Artlist tilbyr rimelig musikk med betingelser som du kan bruke til prosjektet ditt. Men hvis du trenger noe som går emosjonelt i takt med f.eks. en film eller et intervju du har, så vil jeg anbefale at du bestiller skreddersydd musikk som kan stige og falle i takt med din video. Det er også en fare for at sangene fra nettsidene mister sin originalitet siden flere kan bruke de samme sangene samtidig.

Hos meg kan du få eksklusivitet, og jeg er en profesjonell og erfaren musikkprodusent som lager både fengende og god musikk, og jeg liker spesielt filmatisk musikk med orkester da jeg finner at den type musikk spiller mest på følelser.

Nærbilde av fiolinister i orkester mens de spiller med innlevelse

Lydlogo

En lydlogo er en sang som du kjenner igjen og med en gang tenker på et merke eller et produkt. Med profesjonelle programmer som Ableton Live, Logic X og Cubase er det fullt mulig for deg å komponerer en lydlogo kun ved bruk av loops som følger med programmet. Du trenger svært lite kunnskap i dag for å lage noe som høres profesjonelt ut da det meste er forhåndsprogrammert. Jeg anbefaler at du prøver det bare fordi det er utrolig gøy og lærerikt, og om du lager noe som du er fornøyd med, er sjansen stor for at andre også liker det.

Lydeffekter

Trenger du bakgrunnslyd, folie, eller lydeffekter, igjen prøv selv! Kanskje du må ut i skogen med en lydopptager og gå litt på noen kvister for å få den rette lyden til telt-reklamen din. Opplevelsen er morsom, og kan deles med flere.

Stemme / Voiceover

Har du en flott stemme selv, men skulle kanskje hatt en viss type stemme som kan bidra med å få budskapet ditt gjennom, så ta kontakt. Jeg holder på å bygge opp en stemme-database med lokale skuespillere slik at vi kan legge på stemmer på det som måtte trengs. Merk, jeg anbefaler spontan opptak fremfor innlesning via manuskript, som kanskje er noe paradoksalt. Men med universell utforming er det et behov for å lese inn slik at f.eks. blinde også kan få gleden av ditt budskap. På den måten regner jeg med at jeg kan være til tjeneste.

Lesestoff

Sosiale medier

For å vite mer om hva sosiale medier er så liker jeg å søke opp ordets originale, eller eldste betydning, for å se hvorfor det blir brukt.

Medieinnhold

I Dagbladets nettsider www.dagbladet.no 8. november kan man lese en sak som lyder "Politikvinne ble satt fyr på - men har sympati med demonstrantene" som inneholder et bilde av politikvinnene Abigail Aburto Cárdenas og María Hernández Torres som er satt i brann av en molotovcocktail som en av opprørerne har kastet mot dem.

North Hill Music

Nordås Musikk & Media gir nå ut musikken under platemerket "North Hill Music".

FastTracker II

Det var et stort øyeblikk å gå fra Commodore Amiga med 4 kanaler til PC med Soundblaster og 32 kanaler! For en frihet...

TIND

TIND spilte egenprodusert progressiv rock som handlet om Mr. Haggleworth og hvordan han tenker å ta over verden.

LES MER I ARKIVET